Mag dat: potjes met deksels weggooien in de glasbak in Den Haag? - indebuurt Den Haag

2022-05-28 05:18:03 By : Ms. Mandy Zhang

De potjes en flessen hebben zich weer opgestapeld in de kast en nu is het tijd om je glasafval te dumpen in de glasbak. Eenmaal bij het inleverpunt aangekomen, twijfel je of je de deksels en doppen eraf moet halen. Wat te doen?! Wij zochten het uit.

Tijdens het wegbrengen wil je je tas schoonhouden en daarom laat je de deksel op de appelmoespot en de dop op de lege wijnfles(sen) zitten. Kun je deze zo in de glasbak gooien?

De website van Milieucentraal vermeldt dat in het algemeen metalen doppen en deksels de glasbak in mogen, maar dat plastic deksels eraf moeten worden gedraaid en in de plastic bak mogen. In Den Haag zit dit anders. Op de website van de gemeente staat wat er niet in de glasbak mag: namelijk ruiten, spiegels en glazen, hittebestendig glas zoals ovenschalen en theeglazen, spaarlampen, ledlampen en tl-buizen.

Een plastic deksel mag dus mee de glasbak in, scheelt je nadenken als je je pot pindakaas loost. Hoewel we stiekem denken dat het wél beter is als je ze eraf draait en in de plastic bak gooit.

Deksels, doppen, kurken en etiketten worden eerst uit de glasscherven gehaald. Dit gebeurt met magneten en een luchtstroom. Vervolgens wordt het glas in kleinere stukken gebroken en naar de glasfabriek gebracht, die er weer wit, groen of bruin glas van maakt. Het is dus wel belangrijk dat je glazen potten of flessen in de glasbak met de juiste ‘kleur’ gooit.

Bron: Milieucentraal, Gemeente Den Haag

Stel: je bent een opgeruimd type en na een etentje besluit je gelijk alle lege flessen naar de glasbak te...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Hier in Den Haag laat je je BH-maat checken (en je krijgt de 2e BH voor de helft)

Aangeboden door O’Grady’s

De verkiezing van de leukste beachbabe en strandhunk van Den Haag begint weer

Aangeboden door Wooning keukens en badkamers

Blijf op de hoogte van alles uit Den Haag

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden