Geen soldeerverbindingen in douche-wtw - Installatie.nl

2022-07-29 21:13:50 By : Ms. Lin Hua

Home » VSK » Geen soldeerverbindingen in douche-wtw

Technea komt komend jaar met nieuwe lijn douche-wtw’s. In de nieuwe Shower HR Tubes zitten geen gesoldeerde verbindingen meer. Onderaan dit artikel een video.

Dit heeft Technea gedaan om de kans op lekkage vrijwel uit te sluiten. De PVC-U buitenmantel beschermt de ingesloten, koperen dubbelwandige warmtewisselaar tegen schade- en diefstal. Dankzij een speciale turbo rotator heeft deze douchepijp-wtw een perfecte instroom én dus gegarandeerd rendement. De Technea Shower HR Tubes worden geleverd met tien jaar garantie.

Een douche-wtw wint de energie terug uit douchewater. Het warme afvalwater wordt langs een wisselaar geleid en weer afgedragen aan de aanvoerleiding van koud leidingwater. Deze stromen in aparte buiswanden langs elkaar, wat zorgt voor een warmteoverdracht van 10 naar 25 graden. Hierdoor kan bespaard worden op de warmtapwaterlevering.

Douchewater is verantwoordelijk is voor 88% van al het dagelijks warm tapwatergebruik. In nieuwbouw is 30 tot 50% van de energienota voor rekening van het warme water.

De nieuwe douche-wtw is te zien op de komende vakbeurs VSK in Utrecht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De opdrachten vliegen elke installateur om de oren, maar bijna niemand heeft de capaciteit om… Lees verder →

Video interview met Frank Agterberg, Vereniging Warmtepompen. Lees verder →

Een dubbele hoogtemperatuur propaanwarmtepomp, waarmee een flat in één dag afscheid kan nemen van zijn… Lees verder →

Dit zijn de winnaars van VSK Awards 2022. Lees verder →

Vanuit elke plek in een gebouw de installaties aansturen en beheren. Het cloudbased gebouwbeheersysteem Hero… Lees verder →

Kleine installatiebedrijven hebben moeite om de vertrouwde cv-ketel vaarwel te zeggen en de warmtepomp te… Lees verder →

Elga Ace krijgt een monoblock zusje van 8 kW Lees verder →

De negen nominaties voor de VSK Awards 2022 zijn bekend. De komende weken stellen lichten… Lees verder →

Op de VSK, hal 8, stand E054 presenteert de Duitse sanitairspecialist Schell een aantal innovaties… Lees verder →

Koelen met ventilatielucht, zelfs als aanvulling op koelen met de warmtepomp. Een optie die bij veel mensen nog onbekend is. Lees verder →

De opdrachten vliegen elke installateur om de oren, maar bijna niemand heeft de capaciteit om het te maken. Frans Reichardt interviewde Doekle Terpstra van Techniek Nederland over de schrijnende personeelstekorten op de VSK.

Wat is voor jou als werknemer het belangrijkste in je werk?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.