Het Gebruik Van Een Bong Steeds Populairder • Drugs Inc.eu

2022-08-12 22:29:42 By : Mr. Tony Lin

Het gebruik van een bong om wiet en andere drugs mee te roken, neemt weer een vlucht. Waar wordt deze populariteit door veroorzaakt? Welke bong is het populairst en wat is eigenlijk een bong?

Voor hen die het niet weten, is een bong is een soort waterpijp dat niet bedoeld is voor waterpijptabak zoals een shisha of hookah, maar voor met name allerlei “kruiden” zoals cannabis. Bongs worden al decennia lang gemaakt en gebruikt. In de loop der jaren werden bongs gemaakt van bamboe, metaal, flessen, hout en andere handige materialen. Bongs hebben veel eigenschappen en functies en kunnen van bijna alle materialen worden gemaakt. De meeste bongs zijn tegenwoordig gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas. Andere ontwerpen zijn gemaakt van siliconen, plastic of metaal. De basis van een bong bestaat uit een bowl, een downpipe en een waterreservoir. Door water in de bong te doen en wat wiet (of andere kruiden) in de bowl en een vuurtje erbij te houden, kun je de bong gebruiken. Het voordeel van een bong t.o.v. een pijp of joint, is dat het water de rook afkoelt en filtert. 

Maar de populariteit nam enkele jaren geleden wereldwijd geleidelijk af, terwijl de cannabisconsumptie gelijk bleef, of juist in sommige werelddelen juist toenam. Wanneer je voor het eerst in aanraking komt met cannabis, is het vaak in de vorm van een joint of een puurpijp. Voornamelijk vanaf het hippietijdperk wordt cannabis gerookt in de vorm van een joint of ‘sticky’. Cannabis op deze manier roken was makkelijk, snel en goedkoop. Je kon de benodigdheden makkelijk meenemen en stiekem ergens snel roken.

Maar de echte cannabisliefhebbers, de echte stoners, stappen vrij snel over tot iets beters, namelijk het roken van cannabis met een bong. Bongs zijn er in gigantisch veel soorten en modellen. Je wordt er veel beter stoned van, je hebt geen tabak nodig, je kunt de rook beter koelen en filteren, enz. Echter een relatief groot rookinstrument als een bong is toch lastiger mee te nemen, je moet het schoonmaken en voorzichtig mee zijn. Nadat ze enorm populair waren geworden, zag je wereldwijd een dip in het gebruik van een bong en daarmee ook de bong verkopen.

Sinds cannabis in steeds meer staten legaal wordt, zie je sindsdien een toename van het gebruik van bongs in de US. Er is een grote cannabismarkt geopend, waarbij er een grote afzetmarkt voor bongs is ontstaan. De productie neemt enorm toe en lokale head shops of specialistische bong shops komen als paddenstoelen uit de grond. We zitten op dit moment midden in de uptrend.

Na de intrede van het coronavirus, en daarmee de lockdowns in diverse landen over de gehele wereld, is het gebruik van bongs wereldwijd explosief gestegen, met name in de US en in Europa. Doordat iedereen noodgedwongen thuis zat en niets kon doen, is men massaal bongs gaan kopen en gebruiken. Het gebruik van de bong zat al in de lift, maar kreeg door de lockdown een enorm boost. Cannabis werd gewoon thuis op het gemak gerookt, waarbij een instrument als een bong gewoon op tafel kan staan en niet hoeft mee te nemen voor onderweg. Uit onderzoek blijkt dat de productie van bongs wereldwijd met ruim 600% is toegenomen. En dat terwijl in diverse werelddelen de productie stil kwam te liggen vanwege coronauitbraken.

Niet alleen cannabis ook andere drugs die kunt gebruiken door te verbranden, is een bong ideaal voor. Bij het gebruik van een bong denkt men snel aan wiet, maar doordat het principe van een bong is dat de rook gefilterd en gekoeld wordt, zeker door het gebruik van allerlei percolators en/of pre-coolers, is het gebruik van een bong voor andere drugs ook ideaal, omdat de hit met een bong een stuk aangenamer, zachter en comfortabeler wordt.

Welke bong tegenwoordig het populairst is, vroegen we aan Waterpijp-bong.nl, de grootste online waterpijp en bong shop van Nederland. Volgens hen is er duidelijk verschil tussen de populariteit van bongs tussen Europa en Amerika. Europese gebruikers, waaronder Nederlands, gebruiken liever het standaard model bong. Een rechte bong, al dan niet in beaker vorm, zoals in onderstaande afbeelding.

Amerikaanse gebruikers kiezen meer voor het type “bubbler”. Het kenmerkende van een bubbler is dat deze klein en handzaam is. Tegenwoordig verstaat men onder bubblers meer en meer bongs die je voor gebruik op tafel kan zetten, waarbij de hals en dus het mondstuk gebogen staat, zoals in voorbeeld hieronder. Echter worden dergelijke type bongs ook in Europa steeds populairder.

Binnen deze 2 type bongs is er natuurlijk ook een verschil tussen een goedkope bong en een dure bong. De een stelt hogere eisen aan een bong dan een ander. Bovendien is het maar net hoeveel geld iemand over heeft voor het kopen van een bong. Sommige stoners hebben een voorkeur voor een bepaald merk, voornamelijk Duitse en Amerikaanse merken, maar de diversiteit is zo groot, dat er niet één specifiek merk er uit springt.

Ook populair tegenwoordig is dabben. Je kunt van elke bong in principe een echte dag rig van maken, door er een banger of (domeless) nail op aan te sluiten. Met dabben wordt bedoeld het vapen van allerlei soorten cannabisconcentraten en substanties met een bong. Het wordt dan niet verbrand maar verhit.

Een variant wat nu in opkomst is, is het elektronisch dabben. Hiermee wordt de nail elektronisch verhit door een spoel, zodat je geen torch aansteker meer nodig hebt. Het grote voordeel is dat de verhitting een stuk sneller gaat, maar vooral ook veel nauwkeuriger. Net zoals met een normale vaporizer, kun je bij een elektronische dab kit de temperatuur instellen die je nodig hebt voor het materiaal wat je wil gebruiken.

Dergelijke elektronische dab kits, of e-nails genoemd, zijn in principe op alle glazen bongs aan te sluiten. Hieronder nog even een voorbeeld van een eleketronische dab kit met een bong.

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.

Contact & Samenwerken

Copyright DrugsInc.eu - Alle rechten voorbehouden 2022