Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp - Installatie.nl

2022-03-18 05:49:23 By : Mr. Henry Wu

Home » Nieuws » Nefit komt met modulerende bodemwarmtepomp

Nefit Bosch heeft de Compress 7001i geïntroduceerd, een modulerende bodemwarmtepomp, leverbaar in vermogens van 8, 12 en 16 kW.

De Compress-serie bodemwarmtepompen werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd. Aanvankelijk was het de bedoeling om eerst de aan/uit-bodemwarmtepomp Compress 6000 LWM op de markt te brengen, maar die introductie staat nu gepland voor november, laat Nefit Bosch weten.

De 7001i werkt met koudemiddel R410A (GWP: 2088) en haalt een watertemperatuur tot 68°C. De SCOP bedraagt 5,55 bij een brinetemperatuur van 0 °C en een watertemperatuur van 35 °C, gemeten volgens de norm EN14825.

De Compress 7001i kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. De nieuwe warmtepomp heeft een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand – de warmtepomp heeft alleen een binnenunit.

De ingebouwde RVS voorraadboiler levert tot 300 liter warm water van 40 °C. De warmwaterfunctie kan via het touchscreen worden ingesteld op Economy, Normal of Comfort. De warmtepomp kan worden uitgebreid met een externe boiler. De 7001i heeft geen unit voor passieve koeling, de Compress 7800i, die volgend jaar op de markt komt, en de Compress 6000 hebben die optie wel.

Installateurs kunnen bij Nefit Bosch een speciale training volgen voor het werken met de nieuwe warmtepompen. In alle fases, van ontwerp tot en met onderhoud, kunnen ze hierbij door de fabrikant worden ondersteund.

Dankzij de BRL 6000-21 certificering kan Nefit Bosch ook de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel geheel overnemen van de installateur.

De vraag is of installateurs nog voldoende vertrouwen hebben in ‘Neefit’, na al dat eh… laat ik het beschaafd houden: ‘gedoe’ rond die wel/niet/ja/nee/tochwel/ohnee/dezeniet-branderkoppen affaires. Of is iedereen dat alweer vergeten, zand erover? Is Nefit voldoende door het stof gegaan, hebben ze iedereen schadeloos gesteld, inclusief de klokkenluiders? Kan dit noooooit weer gebeuren? Garantie? Hand op het hart?!?

Ja. Streep eronder en door.

Voor het Afkraken van Nefit met dit en dat over branderkoppen en zo . Als ik 100 Nefit ketels ziet door heel Nederland . Dus een storing waar de lokale monteur er niet uit komt . Toestellen geheel dicht is geen onderhoud 95% .Afstelling wijkt zo erg af dat de ionisatie afbrand en de gloeplug krom is 85%. Oude branderkoppen nog steeds niet vervangen maar wel een stikker erop 25%. en zo gaat het door . Het is niet Nefit . Maar de gene die hem in onderhoud heeft of de gene die de stekker er in doet en er nooit naar kijkt .ook op het journaal waar het breed werd verteld de rode gloed komt uit het kijkglas . draaien hun ze zelf naar een ander punt of heeft de genen die een verhaal staat te bazelen echt een bord voor zijn ..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De stormloop op hybride warmtepompen leidt tot veel teleurstelling en frustratie. Veel woningeigenaren moeten minimaal… Lees verder →

Nienke Kool gaat vertrekken bij Installatie. De media-adviseur heeft 20 jaar voor Eisma Bouwmedia gewerkt. Lees verder →

Wij Techniek, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de installatiesector, is tijdelijk gestopt met bijna alle… Lees verder →

Werkgevers en werknemers staan lijnrecht tegenover elkaar bij het opstellen voor een nieuwe CAO Metaal… Lees verder →

Hoe kan Nederland snel minder afhankelijk zijn van Russisch aardgas? De Tweede Kamer heeft installateurs… Lees verder →

De gasadsorptiewarmtepomp van het Enschedese bedrijf Cooll gaat de komende maanden proefdraaien in echte praktijksituaties… Lees verder →

Webinar over ventilatie, koeling en verwarming, met specialisten van Zehnder en Rensa. Lees verder →

Hoe bepaal je een gezond debiet voor luchtverversing in een kantoortuin voor vijftien mensen? Zit… Lees verder →

Robert de Keijzer is de nieuwe directeur van ClimaRad, fabrikant van decentrale klimaatsystemen. Hij heeft… Lees verder →

Villeroy en Boch heeft een frame ontwikkeld dat tijdens de bouw op de kale betonvloer… Lees verder →

Ook Kiwa zet vol in op de energie transitie. Waar zo’n zes jaar geleden nog louter gasapparatuur stond om te testen, is nu ruim twee derde van het testlaboratorium van Kiwa in Apeldoorn bedoeld voor het testen en certificeren van warmtepompen. Ernst Vossers van Kiwa geeft Installatie.nl een rondleiding.

Service en onderhoud van cv-ketels:

Wat weet jij over de energietransitie, warmtepompen en cv-ketels? Test je kennis in Het Grote Installatie Puzzelboek. Bestel het boek hier.