Pv-paneel via regenpijp verbonden - Installatie.nl

2022-07-15 21:26:43 By : Mr. William Wang

Home » Installatiefouten » Pv-paneel via regenpijp verbonden

Deze installatie van zonnepanelen kan en moet op de nettere manier. Hier is gekozen voor de makkelijkste weg: via de regenpijp. De kabel loopt daarna verder door een leiding, welke los over een plat dak ligt. En gaat daarna over de dakrand een zijmuur in richting de meterkast.

Het komt vaker voor dat zonnepanelenmonteurs de gekste oplossingen verzinnen voor kabeldoorvoeren. Zo zagen we eerder in deze rubriek al dat rookgasafvoeren gebruikt worden voor de kabeldoorvoer. Ook de standleiding van de riolering was een eerder geplaatste installatiefout. Foute boel natuurlijk, maar vaak goedkoop.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

Bij mijn buren hebben ze de ac-kabel ook buitenom gedaan! Behalve dat ik dat ‘geen gezicht’ vind zo’n kabel over de voorgevel… ze hebben deze kabel dwars door de (nieuwe) zinken dakgoot geleid en afgewerkt met een kwak siliconen (die nu al los zit). Daar heb ik een videootje van gemaakt. De dakgoot is nu vakkundig gemold.

De kabel van de zonnepanelen loopt van het dak van mijn woning achter de regenpijp de grond in. Was een oplossing daar anders de kabel door het dak en ook plafonds zou gaan. Vervolgens loopt de kabel via de kruipruimte naar de meterkast aan fe andere kant van mijn woning. De kabel is in de kruipruimte nergens vastgezet hoewel er volop mogelijkheden waren.

Wat betreft de kruipruimte als deze netjes in een mantelpijp getrokken is dan is dat niks mis mee aangezien je er misschien twee keer in de tien jaar komt

Marco, waar staat dat van Dongen zijn DC of AC kabels zijn voorzien van een mantel pijp. En of je nu 1 keer of dagelijks in de kruipruimte ruimte komt, volgens mij moeten die kabels netjes vastgezet worden.

Kabels inkruipruimte mogen los liggen maar dit moeten dan wel grondkabels zijn. Tot op de plek waar ze bonen de grond uitkomen. Ze moeten onder de vloer alleen vast gezet worden als er kans is op mechanische beschadigingen

Bij mij heeft Volta de zonnepanelen bevestigd. In elk huis gaat via de meterkast een lege gele buis naar de zolder. Dus via het dak naar de zolder en zo naar de meterkast. Ik heb op de carport ook panelen liggen, en de kabel netjes weggewerkt.

Elk huis? Waarschijnlijk is deze gewoonte pas rond 1980 ontstaan. Bij oudere huizen moet zoiets tijdens een renovatie gedaan zijn, en dan zit er waarschijnlijk een CV ketel of wasautomaat aan die ‘lege’ buis vast. (Ook bruikbaar, maar lastiger en duurder dan een slordige kabel buitenlangs.)

Ik heb de kabels door de regenpijp van de buurman gedaan naar ons plat dak. 🙂 Tsja, als je geen andere oplossing hebt doe je dat toch gewoon? Ik hoef geen lelijke kabelgoten op mijn buitenmuur… Wat een negatieve reacties hier…

Hopelijk moet de buurman dan binnenkort zijn regenpijp niet vervangen…

Wat een domme reactie. Het is niet de “standaard manier”. Maar leg eens uit waarom een regenpijp hier stuk van zou gaan?

hahaha wel typisch een klantreactie trouwens, die maakt het allemaal niet uit.

Lelijk gelegde panelen? boeien… stroom kabel door hwa pijp? boeien…

Nou Jeroen Wijngaards, “typisch een klantreactie trouwens, die maakt het allemaal niet uit.” .Dat kun je nu wel schrijven, maar er zijn ook klanten die er na jaren achter komen dat ze zo maar ineens kortsluiting in hun PV installatie hebben. Onderzoek daarna geeft dan aan dat de “Installateur” de kabels ook maar even tussen de dakpannen door heeft gestoken waardoor die kortsluiting is ontstaan. Feit blijft dat als de klant een “erkende installateur” de installatie laat plaatsen de klant er vanuit mag gaan dat die installateur volgens het boekje werkt . Ieder zijn vak nietwaar en die klant weet niet beter.

Beste Techneuten? Er zijn voorschriften opgenomen in de NEN1010. Daar hoort iedere installateur zich aan te houden. Maar binnenkort is het afgelopen met al dat geknoei, want er komen strengen maatregelen aan vanuit de overheid. In het kort: voldoen aan de eisen, verplicht aanmelden, erkent installateur, zonnepanelen die voldoen aan de eisen. Voldoet uw installatie niet hieraan, dan geen teruggave van de btw. Trouwens welke verzekering dekt dit nog. In de aansluitvoorwaarde staat, dat de installatie door een erkent installateur geïnstalleerd dient te worden

erkend is met een D groeten van een erkend installateur E

Zeker niets anders te doen “echte installateur”

Ik heb een foto ingezonden, Voltage 242.6 Volt!!!! lang leve de PV Cowboys. En wij maar storingen zoeken aan de cv ketels. Electronica op tilt, de gekste meldingen.

In Nederland zijn eisen gesteld aan de maximale en minimale waarde van de spanning. Voor het laagspanningsnet is onder andere bepaald dat de spanning op een aansluitpunt tussen 207 en 253 volt moet liggen. Prima dus. Maar dat wil niet zeggen dat het “schoon” is. Een goedkope omvormer kan best wat “ruis” veroorzaken dat weer andere apparaten doet trippen.

Bij aansluiting. Gasleiding/stroom/afvoer kanaal geraakt bij doorboren verdiepingsvloer en nu lelijke gasleiding in de hal zichtbaar en plafond beschadigd. Gas en electra kabels van panelen beide “los door plafond” dus niet in buis (wat meen ik verplicht is (zo niet aub verbeteren).

Bij ons heeft de vorige buurman zijn kabel via de hwa laten lopen. Nu is de pijp losgeraakt: gevolg waterschade na de heftige sneeuwval.

Ziet er bekend uit. Bij ons in de wijk ligt alle bedrading van de zonnepanelen in de regenwaterafvoer. Ongeveer 150 (gehuurde) installaties, uitgevoerd door de cowboys van 365Zon. Huurwoningen, dus dan kijken we niet zo nauw. Een losse zwarte en rode draad volgen zo hun weg vanaf het dak door de regenwaterafvoer en op het platte dak ook in een buisje gelegd. Vervolgens de afvoer van de mv binnen en zo naar de meterkast. Bij iedere regenbui of sneeuw vlogen de stoppen er hier uit. Inmiddels is het bij ons aangepast op aandringen. De overige 149 woningen zouden ook worden aangepast, maar dat is nooit gebeurd.

Een vraagje, Bij ons is de bekabeling buitenom gegaan , Langs de regenpijp , vanaf regenpijp nasr boven naar dakgoot is in overleg buitenom gegaan, maar stuk dat flexibel isvanaf regenpijp naar dakgoot is met stuk gele flexibele buis gegaan en dat lijkt echt niet mooi, zij zeggen dat het niet anders kan ivm werking , terwijl buren het mooi hebben weggewerkt Wij willen dit graag anders,,kan toch wel anders

Hallo , wat hebben dit precies zo , lelijke gele buis ( flexibele) wij vinden dit zo lelijk lijken , maar volgens monteur is dit het beste , ivm goede werking . Als we het anders willen zouden we akkoord moeten gaan en hiervoor tekenen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wanneer je de spouwmuur gaat isoleren, is het niet zo handig om te boren op… Lees verder →

Nog zo’n flater: een stuk pvc in de rookgasafvoer. Dat mag nooit en te nimmer.… Lees verder →

De monteur van de zonnepanelen zocht weer eens de kortste weg met de kabel. Door… Lees verder →

De aannemer had ook de ketel maar aangesloten. Toen er geen warm water kwam, mocht… Lees verder →

De gasleiding is niet van het juiste materiaal voor gastoepassing gemaakt. Hij is niet verwerkt… Lees verder →

Vuistregel en basisprincipe: bij onderhoud altijd de branderpakking meevervangen. Wanneer dat niet gebeurt, kan er… Lees verder →

Surprise! Soms moet een servicemonteur ook een goede hovenier zijn. Hier is via de dakdoorvoeren… Lees verder →

De bewoners van deze woning zijn door het oog van de naald gekropen. De zonnepanelen… Lees verder →

Een lekkage die voorkomen had kunnen worden. Verbindingen die worden weggewerkt in de muur mogen… Lees verder →

Deze installatie is afgekeurd bij de onderhoudsbeurt, meldt de inzender. De rookgasafvoer is voorzien van… Lees verder →

De vraag naar hybride warmtepompen explodeert. Op de VSK interviewde Frans Reichardt twee specialisten: Rick Bruins van Remeha en ondernemer Pieter Reijnders, die met een fysieke winkel in Haarlem op dit moment een grote toeloop heeft. Hoe gaat de hybride route lopen, en wat valt op bij het kopersgedrag van consumenten?

Wat is voor jou als werknemer het belangrijkste in je werk?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.