3x bedrukte duurzame waterflessen voor een ‘groen’ relatiegeschenk

2022-09-02 21:28:37 By : Ms. yuye xu

Duurzaamheid is een onderwerp waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. Willen we nog vele generaties lang kunnen genieten van de aarde, dan zullen we er nu toch echt anders mee om moeten gaan. We zijn te lang op een verkeerde manier met de aarde en haar grondstoffen omgesprongen. En daar zullen we in de nabije toekomst de hoofdprijs voor betalen, wanneer we nu niet in actie komen en onze manier van leven drastisch veranderen.

Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zijn er inmiddels al verschillende initiatieven om duurzamer en groener te leven en ondernemen. Neem als voorbeeld relatiegeschenken. Deze worden steeds duurzamer. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten duurzame waterflessen bedrukken bij Loopper . Hieronder willen we er graag drie uitlichten.

Vooral plastic is de allergrootste boosdoener wanneer het aankomt op milieuvervuiling. Hoewel het voor ons mensen spotgoedkoop is om te maken, betaalt het leven in de zee de hoofdprijs ervan. Nog steeds verdwijnen enorme bergen plastic afval in zee. Zeedieren raken hierin verstrikt en gaan zo een pijnlijke dood tegemoet. Daarnaast komt er niet alleen bij de productie, maar zeker ook bij de verbranding van plastic veel CO2 vrij. Gelukkig hebben we tegenwoordig een manier om PET-flessen te recyclen en zo opnieuw te gebruiken. Gerecycled PET wordt ook wel rPET genoemd. Van dit gerecyclede materiaal kunnen onder meer duurzame drinkflessen gemaakt worden. Door het plastic keer op keer te recyclen in plaats van nieuw plastic te produceren, neemt zowel de CO2-uitstoot als de hoeveelheid plastic afval af.

Wil je helemaal van het plastic af? Dan kun je ook kiezen voor een glazen drinkfles met een dop gemaakt van bamboe of kurk. Glazen drinkflessen worden vervaardigd uit borosilicaatglas. In vergelijking met ‘normaal’ glas, is borosilicaatglas sterker én lichter. Daarnaast bevat het geen schadelijke BPA. Hoewel borosilicaatglas ook wel ‘hard glas’ wordt genoemd, is het nog steeds breekbaar. Om te voorkomen dat de glazen drinkfles zomaar uit de handen glipt, worden dit soort flessen vaak geleverd inclusief een siliconen hoes. Zo heb je meer grip tijdens het drinken.

Wist je dat je ook van suikerriet hele mooie drinkflessen kunt maken? Deze biologische flessen (de BE O Bottle) worden gemaakt van de reststromen van suikerriet. Zo wordt alles van de plant optimaal benut! Ook goed om te weten is dat er tijdens het produceren van de flessen minder CO2 wordt uitgestoten dan de hoeveelheid die de suikerrietplant tijdens zijn groei opneemt. Kortom, een nog duurzamere bedrukte waterfles bestaat er bijna niet!

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen? Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk! E-mail: redactie@ditishelmond.nl Telefoon: 088 166 67 00

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Veel (sociale) huurwoningen in Helmond hebben dusdanig slecht onderhoud dat […]

Houd het dagelijks leven betaalbaar en zet je in voor een goede koopkracht voor iedereen.

Bewoner: “Ze maken wel plannen maar ze doen niks, ik geloof er niet meer in. Ze nemen ons niet serieus”.

Duurzaamheid is een onderwerp waar we vandaag de dag niet […]

Duurzaamheid is tegenwoordig een veelbesproken thema. Dit is natuurlijk niet […]

Zo kun je jouw huis knus aankleden Wil je jouw […]

DitisHelmond timmert aan de weg. Helpt u ons ook een handje?

Bekijk de agenda van deze maand

DitisHelmond is het multimedia platform van Helmond. Doelstelling van deze website: alle Helmondse wijken gratis van nieuws voorzien en de inwoners op de hoogte brengen van alle activiteiten die plaatsvinden in Helmond.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wilt u als bedrijf of organisatie meer zichtbaarheid op DitisHelmond?