Gele trui Aleksandr Vlasov uit Ronde van Zwitserland na positieve coronatest | WielerFlits

2022-06-24 21:41:38 By : Mr. Hero He

Aleksandr Vlasov van BORA-hansgrohe gaat niet meer van start in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. De winnaar van de vijfde rit en drager van de gele leiderstrui testte positief op het coronavirus en moet de wedstrijd noodgedwongen verlaten. Ook ploegmaat Anton Palzer moet in Zwitserland opgeven vanwege een positieve coronatest.

Vlasov won gistermiddag nog de etappe naar Novazzano en nam de koppositie in het algemeen klassement over van de Brit Stephen Williams, die ruim 27 minuten verloor. Voor Vlasov was de Ronde van Zwitserland zijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Romandië, waar hij begin mei de eindzege pakte.

Vlasov en Palzer kunnen worden toegevoegd aan de lange lijst renners die door positieve tests niet meer van start gaan in de zesde rit van de Ronde van Zwitserland. Alpecin-Fenix en Bahrain Victorious staan helemaal niet meer aan het vertrek. Voorts zien ook EF Education-EasyPost, Israel-Premier Tech en UAE Emirates renners uitvallen.

Unfortunately, @ale_vlasov and @AntonPalzer will not start the Tour de Suisse today, due to their positive Covid tests during routine testing.

In het nieuwe Zomernummer van RIDE kijken we in maar liefst 236 pagina’s vooruit op de Tour.

Wanneer je nu onze Toureditie bestelt, krijg je hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Die ronde eindigt straks enkel met een top 10

Evenepoel heeft alleen nog thomas en fuglsang te duchten. En anders wint die nog ook haha

Voor Fuglsang en z’n ploeg zijn die UCI-punten wel heel belangrijk…. En wilde Thomas niet voor een goed TDF klassement gaan? Dan zou ik toch uitstappen als er besmettingen in je ploeg zijn.

Het vele testen begint zo langzamerhand niet meer houdbaar te worden.

… want zo ontdek je wie een besmettelijk virus met zich draagt, zodat ie geen anderen kan besmetten? Ik weet het (ook) niet. Maar als er een virus rondwaart en er zijn geen social-distancing regels, dan worden er erg veel mensen besmet. Dat houd je dan niet tegen. En topsporten daarmee lijkt me niet echt gezond, ook niet als het voor de meesten ‘wel meevalt’. Klote is het wel.

Juist te weinig getest in aanloop naar dit rondje vermoed ik. Er heeft er eentje de rest aangestoken. Zonde.

Precies, je houdt het niet tegen, dus testen werkt niet tegen verspreiding bij zo’n besmettelijk virus. We zijn met Omikronnetje in een nieuwe realiteit terechtgekomen, waarvan je wat mij betreft niet kunt zeggen je ten koste van alles moet willen vasthouden aan risicouitsluiting. Dat is belangrijk, maar dat is met de griep ook nooit gedaan en het gros van de positief getesten zal niet eens ziek zijn.

@Turtlehead We testen toch ook niet op griep en halen toch mensen met griep ook niet uit koers? De tijd dat Covid heel erg dodelijk was is voorbij met Omikron. Sommige worden er ziek van en zullen niet kunnen rijden, maar dat was met griep ook zo. En sommige blijken het onder de leden te hebben maar merken er niets van, waarschijnlijk zoals Vlasov. Stoppen met testen is de enige remedie om uit deze misère te komen. Tenzij er een nieuwe, gevaarlijkere variant opduikt. Nogmaals, we testen ook niet op het verkoudheidsvirus, dat is ook besmettelijk.

@turtlehead: een verkoudheid is ook heel besmettelijk en daar testen we toch ook niet op? Laat dat virus eens gewoon rondgaan, zodat we niet dezelfde fout maken als vorige zomer. Toen sloeg het virus harder terug in de herfst omdat we ons hadden afgeschermd in de zomer.

Voor zover ik weet worden mensen met griep ook uit koers gehaald. Ik zou zelf in ieder geval nooit gaan koersen met griep, dan maak je je lichaam echt kapot.

Wel hilarisch dat al die selfproclaimed virologen weer massaal de kop opsteken als het woordje corona valt.

@Merlin, sporten, zeker wielrennen, met griep is idd heel onverstandig. Of überhaupt sporten met koorts, maar dat krijg je er bij een griep meestal wel bij. Een verkoudheid is dan weer anders.

Wat bedoelen jullie eigenlijk met ‘we’ moeten ophouden met testen? We testen al lang geen asymptomatische mensen meer, in de maatschappij. De vele testen die wielerploegen uitvoeren zijn hen niet van buitenaf opgelegd. Die willen ze zelf doen, en wel uit eigenbelang.

We testen ook op griep en verkoudheid. Daar gebruiken we een thermometer voor. En bij koorts wordt een renner (althans, bij verstandige ploegen) uit koers gehaald.

Van griep en verkoudheid weten we intussen heel goed hoe eea evolueert en welke risico's eraan kleven. Voor corona, ook omikron, weten we dat veel minder. Tim Declerq en Sonny Colbrelli zijn de bekende voorbeelden, maar heus niet de enige.

Logisch dat men voorzichtiger is voor zichzelf en voor anderen. Renners, ploegen en organisaties zullen weer maatregelen moeten gaan toepassen waarvan ze hoopten dat het niet meer nodig was. Dat wordt misschien nog wel lastiger, want maatregelen zoals het verbieden van publiek lijken me nu onwaarschijnlijk.

@xistnc Bekende voorbeelden van wat? van wielrenners die hartproblemen kregen na vaccinatie?

@Leor Om jouw taal te spreken: Google eens op "Colbrelli", "Parijs Nice" en "hoesten". En tuurlijk heette dat bronchitis. Tuurlijk.

Maar als jij een bron hebt dat Declercq en Colbrelli hun hartklachten hebben overgehouden aan vaccinatie, hoor ik dat graag.

@xistnc: Ok dan. Myocarditis and Pericarditis This section was modified to read: “Postmarketing data demonstrate increased risks of myocarditis and pericarditis, particularly within 7 days following the second dose. The observed risk is higher among males under 40 years of age than among females and older males. Bron: https://www.fda.gov/media/151855/download#:~:text=5.2%20Myocarditis%20and%20Pericarditis,among%20females%20and%20older%20males.

Laat het nu net pericarditis zijn dat Tim Declercq heeft gehad.

'Verhoogd risico op' is nog geen bewijs dat dit bij Declercq het geval was. Maar nogmaals: laat het weten als je dat bewijs wel hebt.

Bewijs dat zijn ontsteking samenviel met corona, is er wel:

https://www.wielerflits.nl/nieuws/tim-declercq-komt-definitief-niet-meer-in-actie-tijdens-het-vlaamse-voorjaar/.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/dokter-belgische-wielerbond-waarschuwt-voor-hartklachten-na-coronabesmetting/

Of, uit het onderliggende bericht van HLN.be: "Bloedonderzoeken wezen pericarditis uit, ofwel een ontsteking van het hartzakje. En daar heeft de recente coronabesmetting van Declercq mogelijk wat mee te maken. Die kans is groot, stelt ploegdokter Toon Cruyt."

Sjonge vlasov ging t goed doen in de tour mag een kruis door

Nog niet meteen. Als hij gevrijwaard blijft van ernstige ziekteverschijnselen en geen long-covid ontwikkelt, dan kan het nog net in orde komen voor de Tour. Het virus en de uitvoerige medische check-ups zullen beslissen… (net zoals bij vele anderen dus)

Vlasov kan in het geval van milde of zelfs afwezige verschijnselen echt nog wel naar de Tour. Had het een paar weken terug ook te pakken en was eigenlijk niet meer dan een vervelende verkoudheid die een handvol dagen aansleepte.

Hoef zeker geen drama te zijn. Milde variant en zal gewoon gevaxt zijn en heeft het waarschijnlijk ook niet voor het eerst. Voorbereiding wel ietwat verstoord natuurlijk.

In de Tour gaat hij het als het goed is niet nogmaals oplopen.

Mag vast een week de fiets niet op van de doktoren , voorbereiding helemaal in de soep …

@Limal: het overgrote deel van de besmetten ontwikkelt geen ernstige symptomen en long covid is grotendeels een psychosomatische aandoening

@Daren Cole, over het eerste punt zijn we het eens (maar het is niet bij iederéén mild en voor een topsporter is zijn lijf zijn bron van inkomsten), over het tweede punt kraam je beschimmelde voorgekauwde onzin uit.

Benieuwd hoe ASO gaat reageren: waarschijnlijk heel strikt, Vlasov gaat gewoon niet mógen starten

Zeer twijfelachtig wat er momenteel in Zwitserland zo plotseling gebeurt!

Je zou haast denken dat er iets mis is met de tests he. Maar, ondanks dat het niet breed wordt uitgemeten tov eerder, is er weer een mega besmettelijke variant van Omikron aan het ronddwalen..

Nou ja plotseling, dit zat er al aan te komen. We leven weer normaal en we reizen als nooit te voren, kijk naar Schiphol. Verspreiding van die nieuwe variant gaat superrap natuurlijk momenteel. Omdat praktisch iedereen het al een keer gehad heeft of gevaccineerd is zal het niet voor grote ellende zorgen maar we gaan er weer allemaal mee te maken krijgen, ook de renners.

@skylimit: wat insinueer je? Wie A zegt, moet ook B durven zeggen …

Ik meen me te herinneren dat er meer dan een jaar geleden al virologen waren die beschreven wat er gebeuren als je vaccineert middenin een pandemie. Maar die werden gecanceled, ontslagen, belachelijk gemaakt etc.

Misschien zat daar toch wel wat in. Als ik om heen kijk (Spanje) hoeveel mensen Corona hebben! Het is hoogzomer hier!

In tegenstelling tot de eerdere varianten lijkt de huidige corona variant ook buiten zéér besmettelijk te zijn?

In tegenstelling tot (de tijd van) eerdere varianten is er geen social distancing meer en zijn er dus -binnen en buiten) veel meer nauwe contacten.

Wat Turtlehead zegt, maar ja, die BA.4 en BA.5 subvarianten zijn nog wat besmettelijker dan de originele omikron-variant. En die was zelf al even besmettelijk als de mazelen, wat zowat het meest besmettelijke virus is dat we kenden. Daarnaast zijn omikronvarianten ook stabieler in de omgeving (buiten het menselijke lichaam) wat misschien bijdraagt tot verspreiding in het 'buitenluchtse' peloton.

Ze rijden in het peloton nog steeds even dicht op elkaar als vorig jaar. En aangezien het zoveel verschillende ploegen betreft, is de kans aanzienlijk dat zij buiten besmet zijn geraakt. Zijn wel zorgwekkende ontwikkelingen voor de Tour.

Inderdaad Dumoulist. Ze rijden veel te dicht op elkaar. Zou zouden tenminste op anderhalve meter afstand moeten rijden. De enige die die regel nog probeert serieus te nemen is Dumoulin. Die houdt in de tijdritten altijd anderhalve meter aan en gewone ritten rijdt hij bijna niet. Hulde aan Tom. Ik hoop dat hij de tour toch rijdt en het geel mee naar Parijs neemt.

En nog milder dan eerdere varianten. Gaan we blijven panikeren voor wat voor het overgrote deel van de mensen een (stevige) verkoudheid is?

Onder andere Tim Declercq en Sonny Colbrelli vonden hun symptomen niet ‘mild’.

Voor sommige ploegen is deze ronde uitrijden erg belangrijk om punten binnen te halen voor de ranking maar anders zou ik als ploeg meteen uitstappen met het oog op de tour.

Om vervolgens daar besmet te raken.

@Eveline wat stel je voor de Tour afgelasten?

Dat zou natuurlijk kunnen maar dan heb je er wel alles aan gedaan om het te voorkomen.

Je kunt het maar beter in aanloop naar de Tour hebben gehad, dan het daar te krijgen. Al is de tijd om te herstellen nu wel erg beperkt.

Haha Eveline. Ik heb j nog nooit op een positieve comment weten te betrappen en op t moment dat iemand quasi grappig wat over Remco zegt ben j meteen geagiteerd. T glas is halfvol op dit forum, komaan!

Lief dat jullie Belgjes het voor elkaar opnemen.

Dit wordt een beetje stoelendans. Degene die als laatste overblijft wint de Ronde van Zwitserland.

Remco heeft vast ook corona verklaard een hoop

Het altijd maar naar excuses zoeken van de wielervolgers hier als het hun favoriete renners betreft. Laat die jongen ook gewoon eens een mindere dag hebben.

Ronde van Zwitserland onthoofd door een virus, Route d’Occitanie ingekort vanwege klimaatverandering, een oorlog die nog steeds gaande is…

Zijn we momenteel echt niet in Egypte?

Bijbelse taferelen inderdaad, hee hoor ik daar een kikker?

Koers onthoofd door paniekerige irrationele maatregelen, niet door een virus

@Daren, dat is al je derde reactie met dezelfde strekking op dit artikel. Je lijkt zelf ook last van lichte paniek te hebben

Alessandro Covid ontkent elke betrokkenheid

Wat mij betreft zijn we op een punt beland dat de toer niet meer eerlijk kan worden verreden, want dit wordt alleen maar erger komende dagen.. Na Zwitserland is het nu ook in Slovenië bal. Uitstellen die tour, hoe pijnlijk dat ook is en hoeveel consequenties het ook heeft

Omdat corona zich exponentieel verspreidt, lijkt het mij juist niet verstandig om de Tour uit te stellen..

Als de Tour wel gewoon doorgaat wordt je tourpoul invullen meer gokken dan ooit. Hoe herstellen de patienten? Wie gaat eruit tijdens de Tour?

Neen, stoppen met al dat getest. En enkel voortgaan op symptomen. Ziek is ziek, capabel om te fietsen is fietsen! Waarom hebben we al die prikken genomen om dan voor een milde variant zo paniekerig te doen?

Het virus blijkt opeens ook hitte-bestendig? en duikt plotseling in Zwitserland op, waar zo’n 180 renners een koers rijden?!! Op Schiphol staan dagelijks mensen rijen dik op elkaars lip en daar is geen virusuitbraak ? Heel vreemd allemaal!

Wat vreemd ja ! Nieuwe virus ??

Haha omg wat een heerlijke wappie ben je toch. Daar is wel degelijk een uitbraak natuurlijk alleen die mensen zijn dan al op een andere locatie als ze symptomen krijgen en worden niet getest.

Het virus gedijt iets minder als het warm is, maar is altijd hittebestendig geweest… vnl minder verspreiding omdat je in de zomer niet in onverluchte ruimtes binnen zit.

Maar wat is jouw theorie dan?

Op het nieuws is al dagen dat corona zich weer exponentieel is aan het melden in Nederland, maar ok.

@skylimit Je sluit je al dagen af voor het niet appie nieuws blijkbaar.

De ‘dansen met Jansen’ uitbraak was toch ook in de zomer. Lees eens Immuun van Philipp Dettmer en je gaat werkelijk zaken begrijpen.

@ Wheely Jij bent de grootste der wappies

‘Lees eens Immuun van Philipp Dettmer’

Bedankt voor de tip! Kan jij als wederdienst de uilenballen in het noordoostelijk deel van het Drenst-Friesche Wold uitpluizen en mij vertellen of het verspreidingskaartje van Calosoma Inquisitor wederom uitgebreid dient te worden?

Zonde dat de Tour de Suisse dusdanig onthoofd wordt. Het wordt nu een soort loterij wie er op zondag nog over is en dit rondje mag winnen.

Niks geen wappie Wheely. Vind alleen zoveel besmettingen in de wielersport (voornamelijk nu in de Ronde van Zwitserland) zo vlak voor de Tour de France wel heel erg opvallend, laat ik het dan zo uitdrukken i.p.v. vreemd. Er wordt ook gelijk weer zo paniekerig gereageerd. Renners/ploegen uit koers etc. Je zou toch zeggen dat men inmiddels wel bekend is met het virus en behalve dat het besmettelijk is weinig meer om het lijf heeft, althans bij mensen met voldoende weerstand en een normale goede gezondheid.

Tja en helaas is dat dus niet waar. Juist bij topsporters blijkt dat zij een paar procenten voor langere periode missen. Voornaamste oorzaak is waarschijnlijk longschade waar jij op jouw luie stoel nauwelijks last van hebt maar als jij op jouw piek moet preseteren wel.

Er zijn nog steeds gezonden mensen die in ziekenhuis en op ic belanden en die long COVID over houden. Er zijn nog steeds sporters die heel veel moeite hebben om op hun oude niveau te komen. Wat je zo stellig neerschrijft klopt dus gewoon niet.

Ja het lijkt er zeker op dat de huidige varianten geen reden tot paniek zijn maar topsport bedrijven met dit specifieke virus onder de leden is nog steeds zeer onverstandig. Die jongens zijn afhankelijk van een gezond lichaam voor hun werk dan neem je echt geen risico.

En géén gevallen in de Dauphiné en de Route dus Sud. VERDACHT! Wie is daar en niet in Zwitserland/Slovenië? Juist, Arkea!

Allemaal een snood plan om Quintana aan Touwinst te helpen!

Gisteren schreef ik nog dat Remco, net zoals in Baskenland, moet rekenen op gunstige omstandigheden. Welnu, zó gunstig had ik niet voorzien.

Als dit zo door gaat vrees ik voor de tour. Die duurt 3 weken dit is na 4 dagen samen fietsen al chaos en abandons.

Parijs wordt altijd gehaald, desnoods door 6 renners per trein.

Dat wordt een tour op de tacx

Vlasov zag er heel ziek uit gisteren… wat een onzin toch allemaal. Je job niet mogen uitoefenen omdat je toevallig wat viraal RNA in je lichaam hebt. Tijd dat men stopt met al dat testen en dat enkel renners die te ziek zijn om niet te fietsen opgeven! De koers wordt vervalst door deze onzin!

Zeg wel, gisteren winst in loodzware etappe. Vandaag ‘doodziek’. Heel geloofwaardig allemaal.

Jullie snappen nog steeds niet het verschil in risico voor kantoorpik X en topsporter Y?

Even voor de goede orde (voor mensen over dat woord vallen), ik ben zelf ook zo’n kantoorpik

Ja, Vlasov heeft de ronde van Zwitserland in alle opzichten in positieve zin afgesloten.

Hij test ook positief op Russisch paspoort.

Zo te lezen willen een aantal hier naar een nieuw spelelement in het wielrennen: “Wie is de Colbrelli van de dag!?”

Ik sluit niet uit dat Colbrelli toch ook wel wat meer is dan enkel Covid

@kleomantre, ik vermoed dat hij zelf al langer wist dat het niet helemaal lekker zat. Ook gezien zijn hyper-reactie op de winst in Roubaix.

Niemand sluit uit dat er bij Colbrelli meer aan de hand is/was. Maar heb je aanwijzingen daarvoor?

Aanwijzingen dat hij kort daarvoor in Parijs-Nice alles bij elkaar hoestte zijn er wel.

ik ben gestopt met lezen toen een wappie schreef dat long covid vooral een psychosomatisch probleem is. wauw.

Is wel zo. Voorheen heette dat depressie, of burn-out.

Nee, dat is niet zo…

Ik wordt moe van mensen die iedereen die anders denkt meteen wappie noemen.

Ik word moe van wappies. Maar meer nog van mensen die “ik wordt” schrijven.

@xistnc Moet ik al jouw posts gaan scannen op een schrijffoutje, sneuneus?

Het wordt wel tijd dat het testen niet meer als een toelatingseis gaat gelden voor een wedstrijd. Ondertussen is Covid zo mild en tegelijkertijd zo vaak voorkomend (of wordt iig zo vaak testend gevonden) dat dit onhoudbaar is geworden.

Neemt niet weg dat ploegen zelf er wel een testbeleid op mogen nahouden en in overleg met de renners mogen besluiten om uit een wedstrijd te stappen. Dat kan zelfs goed zijn omdat misschien niet ieder persoon even open is over zijn werkelijke fitheid. Hiermee heb je iets om een gesprek daarover te starten met de renner.

in de TdF iig mondkapjes voor staf en vooral ook publiek.

Nee joh, zo’n wit pak aan met gasmasker.

De TOUR staat op de tocht met dit systeem. Want volgens zeggen staan we nog maar aan het begin van deze uitbraak. De top zou juist liggen met de start van de TOUR.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.