Gilbert Polman is glazenier: 'De glas-in-lood lessenaars op het Joop Sarsplein komen van ons'

2022-09-09 21:42:31 By : Ms. Chris Lu

Van het Bacardi-logo tot de Achterhoekse vlag en de lessenaars op het Joop Sarsplein tot het paneel bij Vanouds: Gilbert Polman (48) maakt het vanuit zijn werkplaats in het Benschop pand aan de Doetinchemseweg. Vervolgens gaat het overal naartoe: van Texel tot Maastricht. “Vijf jaar geleden ben ik mijn eigen webshop begonnen. Dat was een goeie zet.”

“We leveren bestellingen bij glas-in-lood-online zonder montage en merken dat dat voor velen geen probleem is. Enkelglas wordt geleverd binnen drie of vier weken en dubbelglas binnen vijf of zes weken.”

“Het glaswerk gaat in stevig op maat gemaakte kisten naar de klanten.” De reacties die hij vaak via de mail terugkrijgt van particulieren vindt hij het leukste aan zijn vak. “Dit is dankbaar werk – voorheen werkte ik voor aannemers, veelal restauratiewerk aan kerken. Ze hebben het liever vandaag dan morgen geleverd.”

Tekst gaat verder onder de Facebookpost.

Gilbert volgde geen opleiding, wel een cursus. “Het ambacht leer je van een oude rot in het vak. Bij het Vordense glasbedrijf Van der Wal kon hij terecht als bedrijfsleider. “Toen het bedrijf na zeven jaar sloot ben ik voor mezelf begonnen met Glasproo Glasstudio – een aantal aannemers gingen gelukkig mee.”

Doordat de restauratie afnam, tipte zijn maat Huug Bruil over online ondernemen. “Ik had nooit verwacht dat dat zou werken met dit product, maar hij had gelijk. Ik vind het online ondernemen ook nog eens hartstikke leuk.”

Gilbert heeft drie man in dienst. Van glazenier Berry met meer dan dertig jaar ervaren tot een oud-stagiaire die hij aannam. De 22-jarige Marianne van der Wereld verhuisde er speciaal voor naar Doetinchem vanuit Nieuwkoop (vlakbij Alphen aan de Rijn). “Sommige bestellingen pak ik zelf op. Ik vind het leuk om een mooi paneel te maken met een bijzonder patroon.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Dat glas-in-lood zo geliefd blijft, kan de Doetinchemmer beamen. “Het springt altijd in het oog en wordt dan ook áltijd genoemd in de omschrijving van huizen op Funda. Veel mensen denken dat het schrikbarend duur is, maar dat valt wel mee.”

De meeste Doetinchemmers kennen het prachtige klooster wel dat in de Slangenburgse bossen ligt: de St. Willibrordsabdij. Maar hoe leeft…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Doetinchem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Doetinchem.

Raadsel opgelost: dit is er met PlatteTV aan de Innovatieweg gebeurd

Aangeboden door A12 Personeelsdiensten B.V.

Aangeboden door In Person Uitzendbureau

Aangeboden door In Person Uitzendbureau

Let op! Deze belangrijke weg in Doetinchem wordt binnenkort deels afgesloten

Blijf op de hoogte van alles uit Doetinchem

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden