SBS6 stopt met programma's Sander Lantinga en Richard Groenendijk - LINDA.nl

2022-09-23 21:45:59 By : Mr. Frank Lau

De spelshows ‘Vier Is Te Veel’ van Sander Lantinga en ‘Think Inside The Box’ met Richard Groenendijk zijn door SBS6 van de buis gehaald. Dat bevestigt een woordvoerder van de zender donderdag aan het ANP.

De reden van de annulering is dat beide programma’s “de gewenste resultaten niet behaald” hebben.

“SBS6 zendt inderdaad geen nieuwe afleveringen van Think Inside The Box en Vier Is Te Veel meer uit. Beide programma’s hebben de gewenste resultaten niet behaald, de enorme inzet van de betrokken collega’s ten spijt”, aldus de zegsman.

Op het tijdslot van de spelshow van Richard zijn vanaf vrijdag oude afleveringen van de realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa te zien. Zondagavond worden herhalingen van Het Roer Om uitgezonden in plaats van de spelshow van Sander. SBS laat weten dat de resterende afleveringen van de programma’s, die eigenlijk nog een paar weken op tv uitgezonden hadden moeten worden, op streamingdienst KIJK.nl te zien zijn.

‘Dit lijkt mij een héle verstandige beslissing, waar ik dan ook volledig achter sta’, schrijft Richard op Instagram. ‘Als iets niet werkt kun je er het beste maar mee stoppen.’ De presentator is van mening dat hij op deze manier op het nieuws moet reageren. ‘Ik dacht: als ik jullie nou de hele tijd bombardeer met foto’s van uitverkochte theaterzalen en lovende recensies, moet ik ’t ook effe melden als er dit soort nieuws is’, vindt hij. ‘Het is jammer, maar zoals m’n moeder altijd zegt: het zal de laatste ‘jammer’ niet wezen in ’t leven.’

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Een bericht gedeeld door Richard Groenendijk ®️official (@richard_groenendijk)

Sander reageert kort en bondig in zijn Instagram Stories. ‘De titel #vieristeveel blijkt ook van toepassing op het aantal afleveringen’, grapt hij. ‘Ik maak ‘m zelf maar even.’