Wat draag ik ook alweer op een festival? | Vrouw | Telegraaf.nl

2022-05-14 04:15:28 By : Mr. steven zhang

Hoe kun je stijlvol maar toch licht bepakt naar een festival deze zomer?

Het mag gelukkig weer: feest vieren in grote groepen. En zodoende gaan diverse zomerse festivals ook gewoon door! Je hoeft alleen nog maar de juiste outfit aan te trekken en dan kan het feesten beginnen. „Maar wat draag ik op een festival en hoe kan ik licht bepakt daarheen gaan?”, vraagt lezeres Ellen (29) zich af. Na twee jaar festivalloos te zijn geweest moet zij er weer even helemaal in komen.

Hoe kun je stijlvol maar toch licht bepakt naar een festival deze zomer?

„Het belangrijkste is dat je zowel stijlvol als comfortabel gekleed gaat, want het moet allemaal wel een beetje praktisch zijn natuurlijk. De belangrijkste festival dresscode is dan ook de laagjesmode: je arriveert met veel kleding aan en kunt steeds iets meer uittrekken en de rest hang je om of stop je in een handige rugtas.

In de avond wordt het vanzelf weer wat koeler en dan kan een sweater, hoodie, omslagdoek of een vest weer heel goed van pas komen. Ook heel handig is de oversized blazer in een felle of juist een zachte pastelkleur. Hieronder kun je ook een topje dragen maar vanwege de blazer oogt het geheel dan een stuk minder bloot.

De jaren zeventig-look geldt nog steeds als een trendy festivaloutfit, bestaande uit haltertops, nektops, minirokken en jurken, bloemenrokken en jeansshorts. Lange en korte hippie/bohemian jurken met ruches, gekleurde en geprinte tunieken zijn ook een prima optie, net als luchtige jurken met uitsneden hier en daar, transparante materialen en vrouwelijke broderie blouses.

Witte items doen het heel goed maar je moet niet te vies zijn van een spatje hier en daar- de blouse komt namelijk ongetwijfeld als een grijze variant weer mee naar huis. Gehaakte capes/stola’s in fleurige kleuren, passend bij de rest van de outfit, zijn ook leuke hippie-items die vrijwel overal bij passen.

Hou je wel van een beetje extra aandacht en vind je het niet erg als iedereen regelmatig het hoofd omdraait om jou te bekijken? Opvallen mag! Hul je dan vooral in felle colourblocking kleuren, zoveel mogelijk met elkaar gemixt. Felgele, knalgroene en fuchsia of turquoise en kobaltblauwe items bijvoorbeeld. Om de felle kleuren iets af te zwakken kun je hierover ook een effen (witte) blouse dragen die het geheel iets minder opvallend maakt.

Ook de pasteltinten kun je hierbij combineren of in meerdere tinten bij elkaar dragen voor de hippe ’ijsjeslook’. Ook een aanrader voor priemende blikken: de hippe transparante mode met doorkijkjes. Zoals bijvoorbeeld een transparante of tulen rok waardoor je een korte rok, bikerbroek of short ziet en een bikinitop of badpak. Laatstgenoemden kun je hier ook gerust dragen, net als lingerietops, beha’s en asymmetrische tops trouwens.

Goed schoeisel is een must op een festivalterrein waar het doorgaans nogal modderig, zanderig en niet altijd egaal zal zijn. Laat hakken dus vooral thuis! Je wilt immers ook geen last van pijnlijke voeten krijgen als je zo lang op je benen staat. Een paar rubberen korte laarzen is ideaal en vooral de exemplaren in leuke prints en kleurtjes doen het goed bij de rest van de outfit.

Maar ook een paar stoere ’kistjes’, zoals de dr. Martens boots zijn prima om een festival mee door te komen. Cowboyboots sluiten prima aan bij de hippie/bohemian stijl, zolang ze maar comfortabel zitten en een niet al te hoge hak hebben. Maar vanwege het comfort is een paar sneakers ook prima, die kunnen nadat ze helemaal vies zijn geworden natuurlijk altijd de wasmachine in of worden schoongemaakt met speciale cleanergel.

Ook handig: spray ze van tevoren in met een vuil- en waterafstotende spray zodat ze net iets meer kunnen hebben tijdens het dancefestival.

Naast de juiste schoenen is de keus voor de beste tas ook cruciaal. Je moet hier immers de hele dag je spullen uit kunnen halen en dan is het wel fijn als het om een handige, makkelijk te openen tas gaat. Voor wie dat wil is er natuurlijk de rugtas, maar een crossbodybag is ook handig. Hier kun je de kleine items zoals je telefoon, pasjes en een lippenstift bewaren om ze snel paraat te hebben.

En last but not least: de juiste oorbellen, die mogen best groot zijn en lekker kleurrijk. Combineer ze met statement zonnebril, bij voorkeur met trendy gekleurde glazen, passend bij je outfit! Neem alleen niet het allerduurste exemplaar uit je collectie mee want de kans is natuurlijk groot dat je de bril in het tumult verliest of ergens laat liggen… Als het heel zonnig is moet er natuurlijk ook een zonnebrand meegenomen worden maar een hippe hoed of een cap helpt natuurlijk ook!

Heb je ook een prangende modevraag waarop je dolgraag een antwoord zou willen weten? Bijvoorbeeld hoe je voor bepaalde kleuren kiest, waar je met maat 42 schoen als vrouw terecht kunt of welke materialen superstretch zijn… Stuur dan een mail naar k.querfurth@telegraaf.nl en wie weet komt jouw vraag aan bod in de volgende Kims Kwestie.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Dagelijks de mooiste artikelen en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

In Boer Zoekt Vrouw blikt Yvon Jaspers zondag terug op de citytrips. Boer Evert vertelt eerlijk dat hij het niet altijd makkelijk vond om tijdens de opnames antwoord te geven op vragen van de presentatrice. De hele aflevering is zondag om 20:55 uur te zien op NPO1.

Een vrachtschip heeft vernielingen aangericht in een woonwijk in Leeuwarden. Steigers en andere boten zijn beschadigd.

Een journalist in Marioepol maakte spannende momenten mee toen er vlak voor de reporter een tank geraakt werd door een raket.

Finland wil lid worden van de NAVO. Mart de Kruif, voormalig commandant der landstrijdkrachten, vertelt bij Op1 wat dit betekent voor de geopolitieke verhoudingen.

Ze zal zo’n, grof geschat, 23.452 premières hebben bijgewoond in haar roemruchte carrière. Vertel Anna Wintour (72), de toonaangevende grande dame annex hoofdredacteur van modemagazine Vogue, niet hoe een rode loper eruit ziet. Dat zij zichzelf deze week moest identificeren om toegang te krijgen voo...

Gisteravond tijdens de halve finale van het Songfestival in Turijn maakte ik mij voor het eerst in mijn leven niet druk om mijn eigen outfit. Die deed er even niet toe, benieuwd was ik vooral naar de outfits van de deelnemers, want het kan immers tijdens het Eurovisie Songfestival doorgaans vriezen ...

In stilte had Tanya Trijbels de modewereld al de rug toegekeerd, maar nu is er dan het daadwerkelijke afscheid. Uit een summier overlijdensbericht in De Telegraaf blijkt dat de legendarische stermannequin, de muze van Max Heymans en vele andere couturiers en het eerste Nederlandse model dat een cont...

Vorige week was er veel te doen om mijn voornaamgenootje Kim Kardashian, die bij het Amerikaanse MET Gala aan de haal ging met de originele jurk van wijlen actrice Marilyn Monroe. VROUW-lezeressen vinden dit eigenlijk niet kunnen en vragen zich af: „Moest ze nou per se die jurk van zo’n icoon aan en...

Vanwege haar ongekende meedogenloosheid krijgt Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, niet voor niets de bijnaam ’ijskoningin’. Het onlangs verschenen boek Anna: The Biography brengt al haar controverses aan het licht, maar ook wordt uit de doeken gedaan dat er achter die grote z...

Kim Kardashian droeg op de avond van het Met Gala niet één, maar twee jurken van de beroemde actrice Marilyn Monroe. In een bericht op Instagram onthult de beroemde realityster dat ze naast de iconische ’Happy Birthday Mr. President’-jurk uit 1962, later op de avond ook nog een groene jurk van de Ho...

Set van 2 FlinQ Solar Fakkels

Set van 2 FlinQ Solar Fakkels