Zangeres Joke Buis: ‘De vragen blijven, maar staan los van mijn rotsvaste vertrouwen in God’ | Nederlands Dagblad

2022-06-10 21:47:04 By : Mr. lou chunhui

log in met je e-mailadres

Het concert van zangeres Joke Buis (40) in Gouda is verplaatst van 18 februari naar 2 juni. Het wordt vanwege corona het eerste concert met liedjes van haar cd Andere foto’s uit 2021. Ondertussen is ze bezig met nieuwe liedjes over liefde, verbroken relaties, afscheid nemen en jezelf steeds beter leren kennen.

1. wanneer u op de PDF-button rechtsonder klikt, krijgt u het printvenster

2. u maakt dan de afdrukkeuze PDF

4. het wordt nu opgeslagen als PDF

5. Wij wensen u veel leesplezier

Joke Buis: 'Ik zing geen Johannes de Heer meer. (...) Ik wil nu popnummers maken, omdat ik die mis.'

Een gesprek over de zeven deugden: wijsheid, rechtvaardigheid, dapperheid, matigheid, geloof, hoop en liefde.

‘Met het vorige album Vertrouwd & Nieuw (2019) zou ik een kleine tour in het voorjaar doen. Dat kon niet. De tour werd verzet naar het najaar. Toen dat ook niet lukte, hebben we een online concert georganiseerd en daarbij uitgepakt. We zijn losgegaan met een goede regisseur en muzikanten, toffe cameramensen en mooi licht. Als ik ergens voor ga, ben ik mateloos. Ik heb niet zo veel met het woord matigheid. Het klinkt negatief, als een 5,5. In mijn werk, tegelijk mijn hobby, kan ik onmatig zijn, maar ik probeer ook naar mijn lichaam te luisteren.

Ik heb het nummer Schoonheid van het moment gemaakt omdat ik altijd bezig was ..

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Wie op een festival uit zijn dak wil gaan, heeft niets bij de voormalig gitarist van The War on Drugs te zoeken. Liefhebbers van laidback indierock en verslavend gitaarspel daarentegen komen volop aan hun trekken.

Rond mei komt er een documentaire uit, over één dag uit het leven van Kinga Bán. Reinder IJmker is de man van Kinga Bán. ‘De documentaire helpt me niet bij het verwerken, maar wel met het accepteren.’

‘Transparant, galmend en vol boventonen’, helder als glas, kortom ‘kraakhelder’. Zo omschrijft Jellantsje de Vries de klank van de viool die ze op deze debuut-cd laat horen.

‘Binnen het genre van de popmuziek lukt iets wat ik in de kerk maar beperkt heb meegemaakt: het temmen van het pijporgel tot een niveau en volume waarin het dienstbaar is aan het geheel.’

De latere Rob de Nijs is de mooiste, ook al eindigt die in fysieke tragiek. Het is goed dat die nieuwe songs met ruime hand zijn opgenomen in beide boxsets.

Op The Kik Hertaalt Eurovisie nemen de mannen van Dave von Raven je mee langs ouder- en nieuwerwetse liedjes rond dat songfestival. Hoe valt deze plaat?

Een jazzpianist die aan het werk gaat met klassieke musici. Dat leverde twee bijzondere pianoconcerten op. Deze week verschijnt het album Rembrandt Frerichs: Piano Concertos nos. 1 en 2.

De Zeeuwse Nederpopgroep Bløf bestaat dertig jaar. Er is een boek met tekst en uitleg en een nieuw album: Polaroid. Het is een betekenisvolle plaat geworden.

Calexico is een Amerikaans tweetal. Joey Burns en John Convertino maken dit voorjaar hun tiende studioalbum, El Mirador; een hoopvol baken, een prisma van rock, blues en weemoedige overpeinzingen.

log in met je e-mailadres

Het zijn onrustige tijden. Wij brengen u betrouwbare informatie. Vanuit het geloof, de hoop en de liefde die ons drijven.